Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο Ενεργειακή συνεργασία: Βάση Μακροχρόνιας και Αμοιβαία Επωφελούς Σχέσης

Στα πλαίσια του 4ου Ελληνo-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕE.gr) και ο οργανισμός  Pommel Holdings Inc. συνδιοργάνωσαν χθές, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016, συνέδριο με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας- Ρωσίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο Ενεργειακή συνεργασία: Βάση Μακροχρόνιας και Αμοιβαία Επωφελούς Σχέσης

To συνέδριο τίμησαν με ομιλίες τους οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών κ. Σεργκέι Λαβρόφ και κ. Νίκος Κοτζιάς, o Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο Γ.Γ. ΥΠΕΝ κ. Μιχάλης Βερροιόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Μανώλης Παναγιωτάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ. Θοδωρής Κιτσάκος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Νίκος Χατζηαργυρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Σαμαράς & Συνεργάτες κ. Δημήτρης Σαμαράς, και άλλοι σημαντικοί παράγοντες της ελληνικής ενέργειας.

Από ρωσικής πλευράς μεταξύ άλλων μίλησαν οι πρόεδροι και διευθυντικά στελέχη των εταιρειών Concern Energocenter, GKTexnoserv, VTB Bank,Odor-Trading και OrgEnergoStroy.

Οργανωτής και κεντρικός συντονιστής του συνεδρίου ήταν ο Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος, πρόεδρος της Δεξαμενής Σκέψης "Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας" (HAEE.gr), διευθυντής του "Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακής Διοίκησης" (RCEM.eu) και αναπληρωτής καθηγητής στο ESCP Europe Business School με έδρα το Λονδίνο.

Οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν σε μια κατάμεστη αίθουσα, με συμμετοχή άνω των επτακοσίων ατόμων, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι εκπρόσωποι από όλες τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ξένοι διπλωμάτες,  ακαδημαϊκοί του κλάδου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης.

Η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας  στοχεύει στην προαγωγή δράσεων που αφορούν την ενεργειακή οικονομία και αποτελεί το ελληνικό παράρτημα της διεθνούς Δεξαμενής Σκέψης International Association for Energy Economics (IAEE). Οργάνωσε το Ελληνο-Ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο, το οποίο εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του "Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016", με στόχο να  παρουσιάσει μια σφαιρική εικόνα των ελληνορωσικών ενεργειακών σχέσεων και των μελλοντικών προοπτικών τους.

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό από το συνέδριο πατήστε εδώ.